De doorgroeimogelijkheden motiveerde mij enorm

Het is alweer 7,5jaar geleden dat ik bij van Haren Installaties binnenkwam als monteur. Ik werkte hiervoor bij een bedrijf waarbij geen doorgroei mogelijkheden waren. Toen ik binnenkwam vond mijn huidige baas mij geschikt om de opleiding als servicetechnicus te gaan volgen. Hier heb ik zeker geen spijt van en heeft mij veel gebracht!

De opleiding

De opleiding servicetechnicus wordt aangeboden door het ROC en is een niveau 4 opleiding. Ik dacht even gaat dit me wel lukken, maar de opleiding was mega interessant en het ging mij goed af. Het heeft mijn functie verrijkt met veel technische kennis. Ik wordt nu op veel verschillende soorten klussen ingezet, maak een planning en geef leiding. Het heeft mijn baan heel afwisselend gemaakt.

Inregelen van de systemen

Mijn dag begint altijd met een kopje koffie. Samen met mijn collega bepaal ik hoe we de taken verdelen. De montage is al verricht en wij gaan aan de slag met het inregelen van de systemen. Dit kan het luchtzijdig of het waterzijdig inregelen zijn of bijvoorbeeld het elektrisch schakelen. Ook het onderhouden van grote installaties of het verhelpen van storingen aan deze installaties behoort tot ons takenpakket. Heel veelzijdig dus en geen enkele dag is hetzelfde. Als ik zelf ergens tegenaan loop is er altijd een collega die ik kan bellen. Iedereen is bereid te helpen. Dat vind ik echt mooi bij ons bedrijf Van Haren Installaties.

Priva / Regeltechniek

Voor klimaatbeheersing maken wij veelal gebruik van Priva gebouwbeheersystemen. Priva is een hard/software systeem wat de installatie regelt en in beeld brengt. Door hiervan historie te verzamelen en aanpassingen te verrichten sturen wij het binnenklimaat, de temperatuur, de luchtvochtigheid en zorgen we voor voldoende ventilatie. Dit met als doel een zo energiezuinig klimaat te creëren. Zodra ik een systeem binnen de norm heb ingeregeld en zie dat het goed functioneert geeft me dit echt voldoening!