Branche

Logistiek

Specialisme

Luchtbehandeling

Verwarming & Koeling

Water en Sanitair

Kenmerken

Circulair

Eigen ontwerp in REVIT

BREEAM- Excellent certificering

Vierkante meters

45.600m2 vloeroppervlakte

Kantoor gebouw: 1342 m2

Industrie gebouw: 43.584 m2

Bijeenkomst gebouw: 585 m2

Bleckmann Almelo

DC Bleckmann bewijst dat circulair bouwen ook mogelijk is voor een groot distributiecentrum. De lat ligt hoog, maar met de juiste partijen aan tafel, de juiste gedachten en flink wat doorzettingsvermogen kom je echt ver!

De visie van het circulaire pand van Bleckmann is: ‘ We ontwikkelen een modern pand met hoogwaardige specificaties’. Bedenk hier bijvoorbeeld een slimme en innovatieve klimaatinstallatie bij. Bij het ontwerp is steeds uitgegaan van het Meccano-principe. Het pand moet uiteindelijk eenvoudig uit elkaar gehaald kunnen worden, waarbij de onderdelen die overblijven hergebruikt moeten kunnen worden of moeten kunnen dienen als basis voor iets anders. Van Haren Installaties heeft in dit traject meegedacht en afgewogen welke W-installaties het beste aansluiten bij dit uitgangspunt. Dit heeft geresulteerd in o.a. het demontabele leidingwerk. Tevens is het pand voorzien van een- regenwaterhergebruiksysteem, waarbij regenwater in 2 betonnen putten met een inhoud van in totaal 40m3 wordt opgevangen en wordt hergebruikt om alle toiletten en urinoirs te spoelen.

Luxe uitstraling

Het pand krijgt een luxe uitstraling. Het gaat een DC worden wat als totaalplaatje modern is, niet alleen op het gebied van duurzaamheid, maar ook qua uiterlijk. Zo staat het kantoorgedeelte op palen, krijgt het pand ronde vormen en wordt het voorzien van een balkon.

Na een intensieve voorbereidingsperiode zijn wij gestart met de bouw. Een duurzaam project wat we samen met onze bouwpartners VDR en Op het Veld elektrotechniek opleveren.

Heb jij een bouwuitdaging voor ons?

Bovenstaand project is het bewijs dat Van Haren Installaties hét gespecialiseerde bouwbedrijf is voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud van scholen. Zoek jij een oplossing voor een uitdagend bouwproject?

Neem contact op Terug naar onze projecten

Circulair bouwen met van Haren Installaties

Van Haren Installaties is jouw partner en totaalinstallateur op het gebied van werkbouwkundige industriële installaties in de regio’s Noordoost Brabant, Noord-Limburg, Cuijk en Nijmegen.

We richten ons voornamelijk op nieuwbouw, verbouw, onderhoudsservice en regeltechnieken in de industrie, logistiek, farmacie, gezondheidszorg, onderwijs en overheid. Tevens realiseren wij het installatiewerk bij particulieren en in de woningbouw.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel, samen met onze opdrachtgevers zetten we steeds meer in op energiezuinige en duurzame installaties.

Wij zoeken jou!

Vind jouw nieuwe baan bij Van Haren Installaties

Bekijk onze vacatures