Branche

Onderwijs & overheid

Specialisme

Luchtbehandeling

Verwarming & Koeling

Water en Sanitair

Regeltechniek

Kenmerken

Duurzaam

Passief gebouw

Vierkante meters

1000 m²

Brandweerkazerne Uden

Na een succesvol aanbestedingstraject tekende wij samen met van de Horst Aannemersbedrijf en Nabuurs Elektro de overeenkomst voor de bouw van de Brandweerkazerne in Uden. De nieuwe kazerne ligt aan de Hockeyweg in Uden. Na 5 maanden bouw werd dit in september 2021 succesvol opgeleverd.

Duurzaam

De kazerne is een zogenoemde slapende post. Dit wil zeggen dat deze niet bemand is. Omdat er over het algemeen niemand aanwezig is draaien de installaties minimaal. Indien er een uitruk plaatsvind gaan de installaties aan en wordt het pand voorzien van de nodige warmte, zodat bij thuiskomst de diverse ruimtes en sanitaire voorzieningen verwarmd zijn. Kostenbesparend en duurzaam dus!

De brandweerkazerne is een passief gebouw, wat inhoud dat door de zeer goede geïsoleerde bouwkundige schil nauwelijks verwarming nodig is. De duurzaamheid van het gebouw heeft invulling gekregen doordat het is voorzien van o.a. een warmtepompinstallatie, ventilatie met warmte terugwinning.

Aandeel van Haren Installatie

Van Haren is trots deelgenoot te mogen zijn van dit project. Van engineering tot aan de montage zijn wij verantwoordelijk geweest voor de complete HVAC installatie. Denk hierbij aan de luchtbehandeling, verwarming en koeling, water en sanitair en de regeltechniek. Het realiseren binnen 5 maanden was een uitdaging, maar mede door de goede voorbereiding en het werken in een bouwteam is dit succesvol verlopen.

Heb jij een bouwuitdaging voor ons?

Bovenstaand project is het bewijs dat Van Haren Installaties hét gespecialiseerde bouwbedrijf is voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud van scholen. Zoek jij een oplossing voor een uitdagend bouwproject?

Neem contact op Terug naar onze projecten

Technische installaties in overheidsgebouwen

Van Haren Installaties is jouw partner en totaalinstallateur op het gebied van werkbouwkundige industriële installaties in de regio’s Noordoost Brabant, Noord-Limburg, Cuijk en Nijmegen.

We richten ons voornamelijk op nieuwbouw, verbouw, onderhoudsservice en regeltechnieken in de industrie, logistiek, farmacie, gezondheidszorg, onderwijs en overheid. Tevens realiseren wij het installatiewerk bij particulieren en in de woningbouw.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel, samen met onze opdrachtgevers zetten we steeds meer in op energiezuinige en duurzame installaties.

Wij zoeken jou!

Vind jouw nieuwe baan bij Van Haren Installaties

Bekijk onze vacatures