Branche

Logistiek

Specialisme

Luchtbehandeling

Verwarming & Koeling

Gas-, Water en Sanitair

Kenmerken

Duurzaam & innovatief

Certificering: BREEAM *** VERY GOOD

Vierkante meters

Hal: 94.000 m²

Kantoor: 3.000 m²

DSV Tholen warehouse

In opdracht van Unibouw Gemert is Van Haren Installaties gevraagd voor de W-installaties van het XXL distributiecentrum van DSV in Tholen

Deze bijzondere hal met een oppervlak van 94.000 m2 magazijn en 3.000m2 kantoor heeft een prachtige locatie aan in Tholen gekregen. Bij het ontwerp was duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt.

Uitdagingen voor van Haren

Voor Van Haren Installaties een van de grootste opdrachten voor wat betreft de oppervlakte van het pand. De complete W-installatie werden in 10 maanden tijd gerealiseerd. Bijzonder hierbij was dat een warehouse van deze afmetingen volledig elektrisch uitgevoerd moest worden. Het warehouse wordt verwarmd en gekoeld d.m.v. VRF units (warmtepompen). De 3 kantoren worden d.m.v. VRF units in combinatie met satellietunits op een aangename temperatuur gebracht.

Een uitdaging was het om in een zeer korte doorlooptijd de complete hemelwaterafvoeren en noodafvoeren gemonteerd te krijgen. Het weer zat hierin niet echt mee maar toch is dat goed binnen de planning verlopen.

Duurzaamheid

DSV Tholen is een groot distrutiecentrum centraal gelegen tussen Antwerpen en Rotterdam. In dit gebouw zijn momenteel 25 klanten actief, maar verwacht de komende tijd flink te groeien. Het distributiegebouw is het eerste warehouse in Nederland wat volledig gasloos is gebouwd. Tevens wordt alle stroom groen ingekocht en gehaald uit het nabij gelegen zonnepark in Tholen.

Dit distributiecentrum is gecertificeerd met BREEAM Very good, een certificaat dat de duurzaamheidsprestatie van deze nieuwbouw bevestigd.

Heb jij een bouwuitdaging voor ons?

Bovenstaand project is het bewijs dat Van Haren Installaties hét gespecialiseerde bouwbedrijf is voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud van scholen. Zoek jij een oplossing voor een uitdagend bouwproject?

Neem contact op Terug naar onze projecten

Expert in het engineren van technisch maatwerk

Van Haren Installaties is jouw partner en totaalinstallateur op het gebied van werkbouwkundige industriële installaties in de regio’s Noordoost Brabant, Noord-Limburg, Cuijk en Nijmegen.

We richten ons voornamelijk op nieuwbouw, verbouw, onderhoudsservice en regeltechnieken in de industrie, logistiek, farmacie, gezondheidszorg, onderwijs en overheid. Tevens realiseren wij het installatiewerk bij particulieren en in de woningbouw.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel, samen met onze opdrachtgevers zetten we steeds meer in op energiezuinige en duurzame installaties.

Wij zoeken jou!

Vind jouw nieuwe baan bij Van Haren Installaties

Bekijk onze vacatures