Branche

Farmacie

Specialisme

Luchtbehandeling

Verwarming & Koeling

Water en Sanitair

Pers en vacuüm leidingen

Cleanrooms

Kenmerken

GPR

Vierkante meters

Technische ruimte koeling: 80 m2.

Technische plafonds cleanrooms: 1507 m2.

Technische opstellingsruimte: 244 m2

Nuvita Haps

In bouwteamverband realiseerde wij de nieuwbouw van Nuvita te Haps. Nuvita BV is een bedrijf dat zich richt op het tabletteren, capsuleren, coaten en verpakken van voedingssupplementen. Na de oplevering kon Nuvita vooruit met 2000m2 aan hoogwaardige cleanrooms en een nieuw kantoorgedeelte van 2000m2. Dit voor de totale productie van de tabletten. Ook werd het pand voorzien van een warehouse met een oppervlakte van 1800m2 en 3 etages á 925m2.

De Techniek

Een stukje technisch maatwerk! Een cleanroom is een zeer zuivere werkomgeving, zodanig dat een product met geen of zo min mogelijke vervuilmomenten in aanraking kan komen. Optimale luchtbehandelingstechnieken zijn hierbij van cruciaal belang. Voor dit project werd voor een combinatie van 3 luchtbehandelingskasten gekozen. Voor de technici onder ons: een buitenluchtkast in combinatie met een toevoer en een retourkast. Dit systeem zorgt voor verwarming, koeling en de luchtvochtigheid van de cleanrooms. Hierdoor werd aan alle eisen van de luchtkwaliteit voldaan. Tevens werden de ruimtes voorzien van 2 verschillende vacuüminstallaties. Een hoog en een laag systeem, waarbij het laag systeem zorgt voor de stofafzuiging en het hoog vacuümsysteem werkt als schoonmaaksysteem voor in de cleanrooms.

Uitdagingen

Omdat cleanrooms luchtdicht zijn is de montage erg belangrijk. Het monteren moet dan ook de eerste keer goed zijn, je kunt het namelijk vanwege zijn luchtdichtheid niet loshalen en elders weer bevestigen. Dit maakt het monteren spannend en absoluut een uitdaging. Voor ons een stukje technisch vakwerk! Tevens moest er perslucht in de wanden geplaatst worden, waarbij het bevestigen hiervan in oorsprong niet ging. Wij gingen aan de slag en ontwierpen hiervoor een speciaal RVS werkstuk. Deze is na een uitvoerige test in productie genomen en hierna door het gehele pand uitgerold. Het pand is gesitueerd direct naast de hoogspanningsmasten. Hierdoor was het lastig om er goed met een kraan bij te komen. Door de juiste afstemming met onze bouwpartners en opdrachtgever is dit goed verlopen en konden wij op het juiste momenten de juiste installaties goed installeren.

Regeltechniek

Na de oplevering van deze installaties zijn wij aan de slag gegaan met het beheer, onderhoud, keuring, inspectie en de regeltechniek van de installaties. Op afstand bedienen wij de systemen, waarbij wij streven naar een zo optimaal mogelijk klimaat tegen zeer lage energie kosten.

Heb jij een bouwuitdaging voor ons?

Bovenstaand project is het bewijs dat Van Haren Installaties hét gespecialiseerde bouwbedrijf is voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud van scholen. Zoek jij een oplossing voor een uitdagend bouwproject?

Neem contact op Terug naar onze projecten

Technisch maatwerk in de farmacie

Van Haren Installaties is jouw partner en totaalinstallateur op het gebied van werkbouwkundige industriële installaties in de regio’s Noordoost Brabant, Noord-Limburg, Cuijk en Nijmegen.

We richten ons voornamelijk op nieuwbouw, verbouw, onderhoudsservice en regeltechnieken in de industrie, logistiek, farmacie, gezondheidszorg, onderwijs en overheid. Tevens realiseren wij het installatiewerk bij particulieren en in de woningbouw.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel, samen met onze opdrachtgevers zetten we steeds meer in op energiezuinige en duurzame installaties.

Wij zoeken jou!

Vind jouw nieuwe baan bij Van Haren Installaties

Bekijk onze vacatures