Branche

Industrie en Utiliteit

Farmacie

Specialisme

VRF systemen

Regeltechiek

Gebouwbeheersysteem

Kenmerken

Breeam 2020

Vierkante meters

13.062 m2 bebouwd oppervlakte

23.125 m2 kavel oppervlakte

2.485 m2 mezzanine

Oasis Veghel, specifieke procesinstallaties

In het industriële landschap van Veghel komt een nieuw pand tot leven. Van Haren Installaties BV draagt bij aan de constructie van Oasis Veghel, gelegen naast de bekende onderneming Alloga, in opdracht van VDR.

Het OASIS-pand heeft als bestemming dat het zal dienen als een gespecialiseerde distributiehal voor medicatie. Gezien het kritieke belang van geneesmiddelen en de strikte vereisten voor hun opslag, is het ontwerp van dit pand tot in de kleinste details doordacht. Hier komt onze expertise goed van pas , aangezien wij verantwoordelijk zijn voor de implementatie van cruciale procesinstallaties.

Uitdagingen

Een van de grootste uitdagingen bij de opslag van medicijnen is het handhaven van specifieke temperatuurcondities. Gezien de gevoeligheid van veel geneesmiddelen voor temperatuurschommelingen, is het noodzakelijk om een omgeving te creëren waarin strikte temperatuur- en vochtigheidseisen consistent worden gehandhaafd. Van Haren Installaties BV heeft hiervoor een innovatieve oplossing VRF-systemen geengineerd, ingetekend en gerealiseerd. Deze systemen bieden niet alleen verwarmings- en koelingsmogelijkheden, maar zorgen ook voor een gedetailleerde en precieze regeling van de binnenklimaatparameters.

Naast temperatuurbeheersing is veiligheid van het allergrootste belang bij de opslag van medicijnen, vooral wanneer het gaat om potentieel gevaarlijke stoffen. Hierin voorziet Van Haren Installaties BV eveneens door zorgvuldig ontworpen ventilatiesystemen te implementeren. Deze systemen waarborgen een optimale luchtkwaliteit en zorgen ervoor dat eventuele gevaarlijke dampen of gassen veilig worden afgevoerd. Dit is van het hoogste belang gezien de eisen gesteld in de PGS-richtlijnen, die de opslag van gevaarlijke stoffen reguleren.

Expertise van Van Haren Installaties BV

Met het OASIS-pand zet Veghel een stap in de toekomst van gespecialiseerde distributie en opslag. Dankzij de expertise van Van Haren Installaties BV worden niet alleen de meest geavanceerde technologieën geïmplementeerd, maar wordt ook de veiligheid en integriteit van de medicatie gewaarborgd. Het is een voorbeeld van hoe samenwerking tussen verschillende partijen kan leiden tot een technologisch geavanceerd en functioneel pand dat een cruciale rol zal spelen in de gezondheidszorg en farmaceutische sector.

Heb jij een bouwuitdaging voor ons?

Bovenstaand project is het bewijs dat Van Haren Installaties hét gespecialiseerde bouwbedrijf is voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud van scholen. Zoek jij een oplossing voor een uitdagend bouwproject?

Neem contact op Terug naar onze projecten

Temperatuurbeheersing en veiligheid door technisch maatwerk

Van Haren Installaties is jouw partner en totaalinstallateur op het gebied van werkbouwkundige industriële installaties in de regio’s Noordoost Brabant, Noord-Limburg, Cuijk en Nijmegen.

We richten ons voornamelijk op nieuwbouw, verbouw, onderhoudsservice en regeltechnieken in de industrie, logistiek, farmacie, gezondheidszorg, onderwijs en overheid. Tevens realiseren wij het installatiewerk bij particulieren en in de woningbouw.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel, samen met onze opdrachtgevers zetten we steeds meer in op energiezuinige en duurzame installaties.

Wij zoeken jou!

Vind jouw nieuwe baan bij Van Haren Installaties

Bekijk onze vacatures