Branche

Industrie en utiliteit

Kenmerken

Duurzaam & innovatief

Vierkante meters

Kantoor: 1.041 m²

Bedrijfshal: 881 m²

Opslag: 29 m²

Nieuwbouw Peutz; Een laboratorium voor brandveiligheid

Om aan de toegenomen vraag van gecertificeerde brandtesten te kunnen voldoen, is bij Peutz de behoefte ontstaan om een nieuw pand te realiseren op het bedrijvenpark Laarakker in Haps. Met de nieuwbouw van dit laboratorium worden technische installaties gemoderniseerd, worden bedrijfsactiviteiten uitgebreid en kunnen er logistieke verbeteringen van de processen doorgevoerd worden.

Ontwerpen van de technische installaties

Samen met onze opdrachtgever Peutz ontwierpen wij de technische W-installaties. De technische aanvraag en pakket van eisen is bij ons neergelegd, waarna wij aan de slag zijn gegaan met het ontwerp. Een belangrijk aspect hierbij was o.a. de luchtbehandeling. Voor het uitvoeren van de verschillende brandproeven wordt er gewerkt met grote ovens en hiermee ook rookontwikkeling. Belangrijk dus dat ook het afzuigen en het ventileren goed geregeld is. Onze engineer Peter heeft in samenwerking met Peutz de meest optimale situatie ontworpen, waardoor een optimale luchtbalans door het gehele pand ontstaat, zonder nadelige geuren in de kantooromgeving. Geen standaard opdracht dus en dat ook nog eens op een steenworp afstand van ons bedrijf! Een prachtige uitdaging!

Oplevering

Naast de luchtbehandeling zijn wij binnen deze opdracht ook verantwoordelijk voor de verwarming en koeling, water, sanitair en gas installatie binnen het pand. Al deze installaties zijn door ons ontworpen, getekend en worden vanaf Juli 2022 uitgevoerd. Naar verwachting wordt het nieuwe laboratorium Q4-2022 opgeleverd.

Heb jij een bouwuitdaging voor ons?

Bovenstaand project is het bewijs dat Van Haren Installaties hét gespecialiseerde bouwbedrijf is voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud van scholen. Zoek jij een oplossing voor een uitdagend bouwproject?

Neem contact op Terug naar onze projecten

Specialist in gebouwautomatisering

Van Haren Installaties is jouw partner en totaalinstallateur op het gebied van werkbouwkundige industriële installaties in de regio’s Noordoost Brabant, Noord-Limburg, Cuijk en Nijmegen.

We richten ons voornamelijk op nieuwbouw, verbouw, onderhoudsservice en regeltechnieken in de industrie, logistiek, farmacie, gezondheidszorg, onderwijs en overheid. Tevens realiseren wij het installatiewerk bij particulieren en in de woningbouw.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel, samen met onze opdrachtgevers zetten we steeds meer in op energiezuinige en duurzame installaties.

Wij zoeken jou!

Vind jouw nieuwe baan bij Van Haren Installaties

Bekijk onze vacatures