Branche

Gezondheidszorg

Specialisme

Verwarming & Koeling

Water en Sanitair

Kenmerken

Gasloos

Verbouw

Omvang

80 zorgwoningen

verpleegafdelingen

Verbouw verzorgingstehuis Op ‘t Hoogveld in St-Anthonis

In opdracht van Pantein verbouwen we de bestaande installatie naar een nieuwe innovatieve oplossing.

Afscheid van de bestaande installatie

Onze opdracht van Pantein was duidelijk: de bestaande warmtapwaterbereidingsinstallatie dient te worden vervangen. De opwekking van het warmtapwater dient te worden voorzien van een nieuwe, milieuvriendelijke verwarmingsoplossing die geschikt is voor bereiding van het drinkwater. Na een grondige evaluatie van de situatie, de eisen van Pantein afgewogen, tegen de levertijden en de prijzen, hebben we samen met Pantein gekozen voor een innovatieve oplossing: een speciale CO2-warmtepomp.

Een groenere toekomst

Dankzij de CO2-warmtepomp kon de bestaande koppeling op de CV-installatie en warmtapwater bereiding volledig worden vervangen. De nieuwe installatie is volledig gasloos en alleen in uiterste noodzaak kan de CV-installatie worden bijgeschakeld (en daarmee gebruik worden gemaakt aardgas). De warmtepomp is een lucht-waterwarmtepomp die werkt met CO2-gas als koudemiddel. Een van de nieuwste innovatieve technieken voor maximale efficiëntie en met een minimale ecologische voetafdruk.

Geen onderbreking voor de bewoners

We begrijpen dat zorginstellingen continu in bedrijf moeten blijven, daarom hebben we bijzondere aandacht besteed aan de uitvoering van het project. Tijdens de montage van de nieuwe installatie bleef de bestaande installatie als back-up draaien, zodat de bewoners van “Op ‘t Hoogveld” geen ongemakken ondervonden.

Wij kijken met trots terug op dit project en zijn verheugd over de positieve impact die het heeft op de efficiëntie van verzorgingstehuis “Op ‘t Hoogveld.”. We hebben zowel met onze opdrachtgever Pantein, als met Trias advies en energiemanagement fijn kunnen samenwerken!

Heb jij een bouwuitdaging voor ons?

Bovenstaand project is het bewijs dat Van Haren Installaties hét gespecialiseerde bouwbedrijf is voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud van scholen. Zoek jij een oplossing voor een uitdagend bouwproject?

Neem contact op Terug naar onze projecten

Innovatieve oplossingen bij Van Haren Installaties

Van Haren Installaties is jouw partner en totaalinstallateur op het gebied van werkbouwkundige industriële installaties in de regio’s Noordoost Brabant, Noord-Limburg, Cuijk en Nijmegen.

We richten ons voornamelijk op nieuwbouw, verbouw, onderhoudsservice en regeltechnieken in de industrie, logistiek, farmacie, gezondheidszorg, onderwijs en overheid. Tevens realiseren wij het installatiewerk bij particulieren en in de woningbouw.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel, samen met onze opdrachtgevers zetten we steeds meer in op energiezuinige en duurzame installaties.

Wij zoeken jou!

Vind jouw nieuwe baan bij Van Haren Installaties

Bekijk onze vacatures