Een interview op het KW1college

Voor mij zitten Job en Youri, beide studenten aan het KW1college in Cuijk. Zij volgen de opleiding 1e monteur en zijn beide zij-instromer. Iedere week gaan zij een dag naar school om de theorie te volgen en om de week een dag naar school voor de praktijkles. De andere dagen zijn de beide studenten aan het werk bij Van Haren Installaties. Hier brengen we meteen het geleerde in de praktijk en dat is precies wat beide heren fijn vinden!

Youri vertelt: “Ik ben gediplomeerd MBO sport instructeur, waarvoor ik best wel veel naar het buitenland moest”. Ook heb ik 6 jaar in de horeca gewerkt en heb ik voor een logistiek bedrijf gewerkt. Het was eigenlijk net allemaal niet waar ik blij van werd. Via mijn schoonvader kwam ik in contact met de installatiebranche. Ik vond het interessant en leuk om te doen, waarna ik heb besloten deze opleiding te gaan te volgen. Toekomstgericht en een goede combi, nu ik samenwoon met mijn vriendin, met mijn thuissituatie.

“De combi werken en leren is echt ideaal!”

Ook Job is gediplomeerd MBO sportinstructeur. Een tijdje heeft hij als fitness instructeur gewerkt, maar al snel was dit voor hen niet uitdagend genoeg. Na nog wat andere functies als kok en als monteur bij een beddenspeciaalzaak gewerkt te hebben, besloot hij de opleiding tot 1e monteur te gaan volgen. Voor mij ideaal! Veel van mijn vrienden werken met de handen en ik combineer het werken met leren. Dit leert fijn!

Dit is iets wat Youri ook ervaart. Wat ik op school leer pas ik gelijk toe in de praktijk. Leren in de praktijk is gewoon fijn. Ik werk er nog maar net, maar mag al zelfstandig monteren. Mijn begeleider doet het voor, waarna ik met een klus zelf aan de slag ga. Hij checkt mij dan en geeft eventueel verbetersuggesties aan. Deze zelfstandigheid vind ik fijn. Je leert er het snelste door.

Bewust gekozen voor Van Haren?

Wat ik merk bij van Haren Installaties is dat er een fijn sfeertje heerst, vertelt Job. Het is er ‘gewoon’. Als je aangeeft wat je wilt kun je alle kanten op, er heerst een laagdrempelige sfeer, en het wordt allemaal voor je geregeld. Gewoon, zegt Job, niet teveel poespas en dat leert en werkt gewoon fijn!

Kw1college studenten kiezen voor leren en werken bij Van Haren Cuijk

Leren bij van Haren Installaties

Van Haren Installaties is jouw partner en totaalinstallateur op het gebied van werkbouwkundige industriële installaties in de regio’s Noordoost Brabant, Noord-Limburg, Cuijk en Nijmegen.

We richten ons voornamelijk op nieuwbouw, verbouw, onderhoudsservice en regeltechnieken in de industrie, logistiek, farmacie, gezondheidszorg, onderwijs en overheid. Tevens realiseren wij het installatiewerk bij particulieren en in de woningbouw.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel, samen met onze opdrachtgevers zetten we steeds meer in op energiezuinige en duurzame installaties.

Onze projecten

Heeft u een installatie uitdaging voor ons?

Kunnen wij uw bedrijf ontzorgen op het gebied van energie en duurzaamheid? Van Haren Installaties is een gespecialiseerd installatiebedrijf in nieuwbouw en renovatie waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Heeft u een uitdaging? Wij realiseren de oplossing!

Neem contact op Bekijk onze branches