Monteur Twan

Sinds 2001 ben ik in dienst van Van Haren Installaties. Ik ben monteur, waarbij ik graag bij de klanten thuis kom. Ik vind het leuk om met hen een praatje te maken, naar de wensen te luisteren en hen na het opleveren van mijn klus met een tevreden gevoel achter te laten. Bij sommige klanten ben ik ondertussen dan ook echt de huisinstallateur. Ik ken de mensen en ze weten me te vinden. Dat vind ik echt mooi!

Mijn dag

Op zo’n dag als vandaag sta ik ingepland op 4 klussen. Dit is wel representatief voor hoe mijn dag eruit ziet. Vanochtend eerst naar een klant voor het installeren van een ijsblokjesmachine, waarna ik drie verschillende ruimtes binnen een gemeente heb bezocht. De eerste klus bij deze gemeente bestond uit een legionella preventie klusje. Hierna ben ik naar een ander gedeelte van het pand geweest voor het afdoppen van een waterleiding en het aanbrengen van een extra waterpunt, waarna ik weer in een ander deel een werk heb opgenomen. Dit doe ik ook steeds meer, samen met de klant bekijken wat er nodig is en wat het beste aansluit bij zijn wensen. Ik kan dan concreet op kantoor aangeven wat er nodig is, zodat er beter gecalculeerd kan worden. Vandaag dus de wat kleinere werken, maar ook voor het plaatsen van een CV-ketel, airco, warmtepompen of sanitaire voorzieningen wordt ik regelmatig ingepland.

Leerling

Ik heb altijd een leerling bij me, eigenlijk mijn maatje. Het opleiden van deze jongens vind ik leuk. Ze helpen mij bij de montage, en ik kan ze er veel over vertellen. Ik begeleid ze totdat ze zelf monteur zijn, “kei leuk, lacht Twan, maar dan ben ik ze kwijt”. Zodra de jongens hun diploma behalen kunnen ze vanaf dat moment zelf op pad, ze worden mijn collega, maar ik mijn maatje ben ik kwijt. Je bouwt echt een band met ze op en werkt er een lange periode intens mee samen. Da’s wel weer even wennen als ze er dan niet meer zijn en ik weer een nieuwe leerling mee krijg.

Het werken bij van Haren Installaties

Het leuke van het werken bij Van Haren Installaties is het familiaire gevoel dat er binnen het bedrijf heerst. Je wordt gehoord, het is gezellig onderling en de sfeer is goed. Je ziet ook dat er weinig verloop is en dat de jongens lang blijven hangen. Er is een directe, maar eerlijke communicatie, iets waar je wat aan hebt. Regelmatig wordt ik door andere werkgevers benaderd om te komen werken, maar ik zit hier goed. Ik ken alles van voor tot achter en kan goed aangeven wat voor een soort monteur ik ben. Dat ik bijvoorbeeld graag naar de particuliere klant ga, dat ik klantencontact heb en houd van de afwisseling in mijn klusjes. Hier ligt mijn kracht. Zolang hier rekening mee gehouden kan worden, zit ik wel op mijn plek!

Wil jij ook werken bij van Haren Installaties? Kijk hier naar onze vacatures!