Modelleur Hein

Een project waar ik echt trots op ben is Nuvita te Haps. Nuvita BV is een bedrijf wat voedingssupplementen verpakt, tabletteert, capsuleert en coatet. Processen met hoge kwaliteitsnormen dus. Aan ons was de vraag gesteld om de complete nieuwbouw in te richten. Deze had best complexe afzuiginstallaties met veel RVS. Er moest bijvoorbeeld in een van hun cleanrooms perslucht aangesloten worden, die passend zouden zijn in de wand. Om dit voor elkaar te krijgen heb ik zelf een RVS plaatje ontworpen, getest en vervolgens doorgezet door het gehele pand. Een stukje technisch maatwerk en dat vond ik leuk!

Aanvang

Het is alweer 22 jaar geleden dat ik begon bij van Haren Installaties. Gestart op de bouw, vervolgens al snel hierna op kantoor. Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gevolgd, allemaal gericht op het installatiewerk. De opleidingen APG (aankomend projectleiding gebouwinstallatie) en AOG (aankomend ontwerptechnische gebouwinstallatie) maakte dat ik een goede basis creëerde voor deze functie. Van Haren heeft dit altijd gestimuleerd en goed ondersteund. Leren en werken tegelijk paste mij veel beter dan een volledige BOL opleiding.

De functie

Als modelleur bereken ik alle installaties voor een nieuw pand. Zo lever ik de sparingen van de fundering en de vloeren aan en teken ik de volledige WTB installatie uit. Dit is best wel wat afstemmen met de andere partijen. Denk aan de elektricien, de sprinkler installatie en de aannemer. Dan gaan we in overleg om alles passend te maken.

Een modelleur bij van Haren Installatie is breder dan alleen tekenen en modelleren. Zodra een project start ga ik naar de bouw en neem ik met de (hoofd)monteur de tekening door. Ik begeleid het project i.s.m. de projectleiding en ben voor vragen rondom de montage het eerste aanspreekpunt. Als een project draait ga ik ook altijd even kijken en maak ik foto’s. Altijd handig voor de afsluiting van het project. We evalueren het project ook met het team. Zijn er aanpassingen geweest dan verwerk ik dit in de revisietekening, zodat altijd terug te vinden is welke installatie zich waar bevind.

Vertrouwen

Voor mij is van Haren Installaties lekker dichtbij huis. Dat vind ik echt fijn, maar wat ik vooral leuk vind is dat ik veel verantwoordelijkheid krijg. Mijn werkgever geeft mij echt vertrouwen en mij de vrijheid zelf beslissingen te nemen. Laatst heb ik DSV Venlo 5 bijvoorbeeld zelf geengineerd en getekend en toen we hiervoor opdracht kregen gaf me dit voldoening en werd dit door mijn baas ook echt gewaardeerd. Dat vond ik echt mooi!