Projectleider Pieter

Wat ik mooi vind, is dat onze jongens al op vrij jonge leeftijd veel presteren. De meeste komen al op jonge leeftijd binnen, zijn nog in opleiding en groeien snel. Veelal starten ze als monteur, waarna sommige al na een aantal jaren in staat zijn een bouw te leiden. Mooi om te zien.

Doen is beter dan niets doen

Zo begon ook mijn carrière. Het installatiewerk, en dan de werktuigbouwkundige tak, trok mij nadat ik een banenmarkt bezocht had. Ik kon bij van Haren Installaties als monteur aan de slag. Werken, leren en doorgroeien, waarbij mijn ambitie naar de projectleider uitging. Van Haren Installaties heeft dit altijd ondersteund en ik kreeg veel vrijheid. Het motto ‘doen is beter dan niets doen’ stond en staat hier nog steeds voorop en dat geeft ruimte. Ruimte voor ontwikkeling.

Mijn taken

Als projectleider bij van Haren Installaties ben je eindverantwoordelijk voor een project. Je houdt de overview en bent nauw betrokken bij de voortgang van de bouw. In de bouwvergaderingen stemmen we de zaken met onze partners af. Hierna rol ik dit binnen van Haren Installaties uit. In nauwe samenwerking met mijn collega’s engineer/tekenaar, werkvoorbereider en monteur dragen wij zorg voor de voorbereiding, uitvoering en montage van het project.

Momenteel draai ik 6 projecten, 2 grote en 4 kleine. Het reikt van best ingewikkelde installaties met hoge eisen in de farmacie tot de verbouw van een woonhuis, waarbij veel meer gevoel meespeelt. Zo spreek je de ene keer met de eigenaar van het woonhuis over het type bad, terwijl ik hierna met de monteur een bouw afstem of dat ik met een onze partners over het laswerk spreek. Veel variatie dus en dat vind ik juist fijn.

Renovatie

Toen ik net op kantoor kwam werken kreeg ik de opdracht om de renovatie van een oud hotel bij ons in de buurt te leiden. Ik kreeg de volle verantwoordelijkheid, maakte schetstekeningen, plande de bouw, bestelde de materialen, zette de schetstekening om naar een definitief ontwerp en onderhield korte lijntjes met de monteurs. Het is bij renovatie altijd een uitdaging. Lukt het om de nieuwe situatie wel echt op een bestaande situatie aan te sluiten. Hier kom je eigenlijk pas echt achter als je het gaat uitvoeren. Soms heb je dus best wel wat bij te stellen. En toen ik dit project met een mooi resultaat afsloot voelde ik me best trots.

De variatie

Ik denk dat juist de variatie die van Haren Installatie biedt, het zo leuk maakt. Wat je vaak bij andere bedrijven ziet is een tak utiliteit, een tak renovatie of een tak woningbouw. En dat is bij ons zeker niet het geval. Ook heerst er echt een open cultuur. De sfeer is goed en alles is bespreekbaar.