Onderhouds en servicemonteur Nazmi

Het is de afwisseling in mijn werk die het zo leuk maakt, echt geen enkele dag is hetzelfde. Ik bezoek per dag zo’n 7 klanten waarbij ik onderhoudswerkzaamheden aan een ketel verricht of ik er een storing aan ga verhelpen. Het klantencontact vind ik heel leuk, ik maak een kort praatje en ga dan aan de slag. Ik kan de mensen echt blij maken als ik in de winter hun ketel weer goed kan laten functioneren en dat geeft mij veel voldoening!

Veel verantwoordelijkheid en vrijheid

Het leuke als servicemonteur bij Van Haren Installaties vind ik dat je van A tot Z verantwoordelijk bent. In de ochtend bekijk ik de planning, waarna ik bepaal welke onderdelen ik het beste mee kan nemen. Deze pak ik in ons magazijn en boek ik in ons systeem. Vervolgens ga ik naar de klant en beoordeel ik wat er nodig is. Meten, monteren en controleren of het weer goed functioneert, ik regel het allemaal zelfstandig en die vrijheid voelt goed.

Kwaliteit

Nazmi vertelt ‘bij Van Haren Installaties staat kwaliteit boven kwantiteit’. Wij krijgen per klant ruim de tijd om te werken. Het werk hoeft dus niet afgeraffeld te worden, want wij checken op veel punten de ketel. En red ik het, door onvoorziene omstandigheden niet om mijn werk af te hebben, dan bel ik met de zaak. Hier wordt beoordeeld of er een collega kan komen helpen of dat de volgende klant het beste verplaatst kan worden. Ik krijg dus echt de ruimte om een klus goed af te ronden.

Efficiënt werken door Syntess

Wat ik fijn vind is dat wij volledig digitaal werken. Dit doen wij met Syntess. Hier vind ik in de ochtend mijn planning, log ik in bij de klant en registreer ik alles wat ik check en vervang. Je bouwt  een historie op voor de klant. Kwalitatief goed dus, maar voor mij ook erg gemakkelijk omdat wij niet meer werken met werkbonnen waarin ik mijn tijd ook moet verantwoorden. Dit scheelt veel tijd en werkt efficiënt.

Binnenkort slaag ik voor de opleiding servicemonteur. Dit is niveau 3, maar ik heb zeker de ambitie om mijzelf nog verder te ontwikkelen. Bv STEK (koeling) of elektro is iets wat mij trekt. Je krijgt bij van Haren Installaties veel kansen om jezelf te ontwikkelen. Dat vind ik heel mooi.